"Ronald Janssen was een toffe collega"

Ronald Janssen was een toffe collega

"Ronald Janssen was een toffe collega"

Print
Dinsdagvoormiddag getuigde Johnny Bollé, die zeven jaar met Ronald Jansen in dezelfde school les had gegeven. Janssen beschuldigde Bollé ervan dat hij munitie had doorgegeven aan de leraar uit Loksbergen. "Daar is niets van waar", zei Bollé. "Ik viel van mijn stoel toen ik dat hoorde. Ik vermoedde dat Janssen een antwoord moest verzinnen."

Toen Jef Vermassen vroeg of Janssen een perfect dubbelleven heeft geleid, antwoordde Bollé: "Zoals het er nu voorstaat, ken ik hem totaal niet. Ik kende hem als een toffe collega. Ik ken Janssen als een sociaal iemand, qua collegialiteit niets op aan te merken. Hij was populair binnen het lerarenkorps."

"Achteraf ben ik pas gaan nadenken over kleine dingen. Een advocaat had in de media laten horen dat de dader als een god wilde heersen. Op een schoolactiviteit kwam Janssen verkleed als Jezus Christus met een kruis op zijn schouder. Ik vond de overeenkomst frappant. Dat realiseerde ik mij achteraf", verklaarde Bollé, die buiten de schooluren nooit contact met de beschuldigde heeft gehad.

Bollé zat na de kerstvakantie op de eerste schooldag, op 4 januari 2010, naast Janssen op school. "Hij zei dat hij de buurman van Shana was", zei Bollé.

Verder getuigde Vlado Cuvalo, die Janssen een wapen had verkocht. Volgens Janssen had Cuvalo hem vier wapens verkocht, maar dat ontkende de Truienaar. Voorzitter Jordens wees hem erop dat hij onder eed stond, want op de zitting legde hij enigszins andere verklaringen af dan tijdens het onderzoeksverhoor.

Een politieagent uit Halen, die bij de cavalerie van de federale politie werkt, kwam vertellen dat hij in zijn weide de lattenbijl had gevonden waarmee Janssen het hoofd van Annick Van Uytsel had ingeslagen. Ook de baas van café Marvana en een klant, waar de familie Appeltans op nieuwjaarsdag iets ging drinken, kregen het woord. Zij vertelden dat zij nooit een slecht woord van Janssen over de Appeltansen hadden horen zeggen of omgekeerd.

Nu in het nieuws