Paardenliefhebbers gebruiken doping

Print
Antwerpen - Vijf Kempense paardenliefhebbers mochten dinsdag voor de rechter komen uitleggen waarom ze op een paardenwedstrijd in Langdorp in de zomer van 2010 hun paarden doping hadden toegediend.
De controles dateren van 25 juli 2010 op een wedstrijd drafrennen voor paarden in Langdorp (Leuven). De FGP van Leuven deed de controles samen met het FAVV. Bij negentien paarden werden toen bloedstalen genomen en daarvan bleken er veertien positief. In verschillende aanhangwagens en later bij huiszoekingen werden nog spuiten en verboden producten gevonden.

Een van de paarden was van Marc H. uit Laakdal. Hij was zich van geen kwaad bewust en verklaarde dat hij twee weken voor de wedstrijd nog een geneesmiddel aan zijn paar had gegeven dat hij al zes jaar in de kast had staan. Hij zou naar eigen zeggen niet geweten hebben dat de producten illegaal waren.

Het openbaar ministerie tilt zwaar aan de zaak omdat de producten absoluut bij paarden gebruikt mogen worden die eventueel nog in de voedselketen terecht kunnen komen. En net dat was hier wel het geval. Het Openbaar Ministerie vordert 3.000 euro boete.

Twee andere rechtszaken van paardenliefhebbers die hun dieren doping toedienden, zijn uitgesteld.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio