Vlaams Belang verkoopt geel-zwarte nummerplaten

Vlaams Belang verkoopt geel-zwarte nummerplaten

Vlaams Belang verkoopt geel-zwarte nummerplaten

Print
Vlaams Belang start met de verkoop van zelfklevende geel-zwarte nummerplaten, met daarop het VL-kenteken en onderaan de vermelding "republiek Vlaanderen". Bedoeling is dat de alternatieve nummerplaat onder de Belgische nummerplaat geplakt wordt.

"Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe zal het initiatief moeten toejuichen, want geel-zwarte nummerplaten zijn zichtbaarder en verkeersveiliger", maakt kopstuk Filip Dewinter zich sterk.

Het Vlaams Belang bracht eerder al VL-stickers in omloop om over het B-landkenteken te plakken. "De voorbije maanden werden verschillende automobilisten echter beboet omdat ze het B-kenteken op de nieuwe nummerplaat hadden overplakt", aldus de partij in een mededeling.

Met de alternatieve nummerplaat gaat het Vlaams Belang nu een stap verder. "Iedere nummerplaat wordt gepersonaliseerd geleverd en draagt de gegevens die ook op de originele nummerplaat van de wagen vermeld staan", luidt het in een persbericht. Geïnteresseerden kunnen voor 13 euro hun exemplaar bestellen.

Foto Filipdewinter.be

MEEST RECENT