Bart Somers wil vaste Kamercommissie over migratie oprichten

Bart Somers wil vaste Kamercommissie over migratie oprichten

Bart Somers wil vaste Kamercommissie over migratie oprichten

Print
Kamerlid Bart Somers (Open Vld) wil dat het parlement een vaste Commissie Migratie opricht. Dat zegde hij in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken tijdens het debat over de rede van de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois.

"In de Kamercommissie Binnenlandse Zaken behandelen we slechts één facet van het migratieprobleem. Andere facetten komen elders aan bod. Het zou beter zijn om één vaste Commissie te hebben voor alle migratieproblemen. Die zou ook kunnen nagaan hoe ons sociaalzekerheidssysteem herdacht kan worden. Want het dreigt nu in te storten door te veel migratie, waarop het niet is afgestemd", zo zegde de Mechelse volksvertegenwoordiger.

Nahima Lanjri (CD&V) sprak zich uitdrukkelijk uit tegen zo'n aparte commissie, omdat die "misschien een heel ander sociaalzekerheidsbeleid of een heel ander arbeidsbeleid zou ontwikkelen dan de kamercommissies die nu al met sociale zekerheid en arbeid bezig zijn. Er komt beter geen aparte commissie voor bepaalde bevolkingsgroepen", zo luidde het.

De Conferentie van de fractievoorzitters van de Kamer moet de knoop doorhakken.

Lees ook: Wathelet antwoordt op kritiek van Liégeois: "Databank schijnhuwelijken is eerste prioriteit"

JDW

Foto Photonews

MEEST RECENT