Food

Witte boterham met vers geperst fruitsap slechtst mogelijke ontbijt

Print

Witte boterham met vers geperst fruitsap slechtst mogelijke ontbijt

We persen religieus iedere ochtend onze sinaasappeltjes en die 2 witte boterhammen met confituur spelen we ook nog snel binnen. Volgens docenten voedings- en dieetleer aan de Erasmushogeschool in Brussel is dat echter het slechts mogelijke ontbijt.

Chocoladekoeken, vers geperst fruitsap, cornflakes, witte boterhammen met confituur, … allen zijn ze nefast voor onze dagelijkse portie energie. Al die voedingswaren hebben namelijk een hoge glycemische index. Dat wil zeggen dat de koolhydraten snel in het bloed worden opgenomen, maar ook even snel weer verdwijnen. "Je kan je kinderen voor een examen best geen zoete ontbijtgranen serveren, want die zijn nefast voor de concentratie. Het zorgt ervoor dat ze snel gefrustreerd raken bij een moeilijke wiskundeoefening", aldus docente voedingsleer Marie-Laure Prévost in een krant van Corelio

Wat dan beter is? "Een vezelrijke voeding bestaande uit meergranenbrood, volkorenpasta, havermoutpap en muesli", gaat Prévost verder. Leuk pluspunt: dergelijke vezelrijke voeding heeft niet alleen een positieve invloed op onze concentratie, maar het verbetert ook het gedrag, het humeur en de hersenfuncties.

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN