Duivennetten moeten spoorwegbrug proper houden

Duivennetten moeten spoorwegbrug proper houden

Duivennetten moeten spoorwegbrug proper houden

Print
Berchem - De spoorwegbrug tussen de Arbeidersstraat en de Saffierstraat is niet bepaald de properste van het district. Door de aanwezigheid van duiven is de stoep ondanks vele reinigingsbeurten steevast beklad met duivenpoep. Maar dat lijkt nu verleden tijd, want gisteren werden de eerste duivennetten opgehangen.
De duivennetten moeten verhinderen dat de vogels nog nesten maken onder de spoorwegbrug in de Arbeidersstraat en bijgevolg de hele stop kunnen volpoepen. Er zaten zo’n vijftig duiven, die per jaar 14 kilo uitwerpselen produceerden per duif. De beestjes werden weggehaald en naar dierenwelzijn gebracht zodat ze niet in de buurt op andere plaatsen voor overlast kunnen zorgen.

Het eerste net werd gisteren opgehangen door districtsvoorzitter Peter Raats (sp.a) en districtsschepen van Dierenwelzijn Ann Bakelants. “Het systeem is niet alleen diervriendelijk, maar ook nog eens duurzaam en gebruiksvriendelijk”, verduidelijkt de Open VLD-politica. “De netten worden gemonteerd op een pvc-voet die tussen de liggers wordt gelijmd. Op deze manier moeten we niet boren in de brug en kunnen de netten bij werkzaamheden gemakkelijk verwijderd en teruggeplaatst worden. Het totaalplaatje kostte 45.000 euro, waarvan twee derde betaald werd door stad Antwerpen en één derde door het district zelf.”

De volledige werken inclusief reiniging van de brug, montage van het systeem en plaatsing van de netten zouden eind oktober moeten klaar zijn. Er zal tot die tijd telkens één rijstrook afgesloten zijn voor het verkeer, maar een omleiding is voorzien.

Thijs VAN DEN BOS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio