Food

Voetballer Bart Goor lanceert anti-katerdrankje

Print

Voetballer Bart Goor lanceert anti-katerdrankje

Een drankje dat de alcohol sneller doet afbreken en daardoor de kans op een kater danig vermindert. Dat is wat het nieuwste fructosesapje van voetballer Bart Goor en diens zakenpartner Dirk Van Houdt belooft.

Outox werd 8 jaar geleden op de Belgische markt gelanceerd, maar verdween toen de werking nihil bleek te zijn. Anno 2011 komt de bekende voetballer Bart Goor opnieuw op de proppen met het goedje. "De nieuwe Outox is niet te vergelijken met de versie van toen. Het recept is veranderd. Er zit nu veel meer fructose in, een suiker die in kleine hoeveelheden in fruit zit en die de lever een boost geeft om sneller alcohol af te breken. Met één blikje van 25 cl is in een uurtje tijd 70 procent alcohol uit je lichaam verdwenen. Drink je het net voor je gaat slapen, dan ben je de dag erna gegarandeerd katervrij.", aldus Van Houdt in een krant van Corelio.

"Het is geen complete onzin die ze vertellen", geeft toxicoloog Jan Tytgat toe. "Fructose zorgt er wel voor dat alcohol sneller afgebroken wordt. Daarom dat ze op spoedafdelingen mensen die in een alcoholcoma beland zijn, een infuus met een hoge dosis fructose geven. Maar die stof werkt enkel in extreme gevallen. Bij normaal of zelfs redelijk drankgebruik is de werking nihil."

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN