Andy Roddick schoffeert Engels brabbelende Chinees

Print
Andy Roddick is zijn eigenste coole zelf in Beijing waar hij in de eerste ronde op de China Open roemloos eruit gaat (6-4, 7-5) tegen Kevin Anderson. Een Chinese journalist zinspeelt op een uitspraak van Roddick dat hij met pensioen zou gaan als zijn ranking tot een bepaald niveau zakt, waarop Roddick - duidelijk niet uitgeslapen en niet in zijn sas - zegt: "Jij zou met pensioen moeten gaan".

Waarop hij gewoon opstapt op de persconferentie. Gegniffel en gelach in de zaal. Is Roddick hier onbeschoft? De Montreal Gazette wijdt er tientallen lijnen aan.

Zelf zegt de tennisser achteraf dat hij antwoordde op wat werd aangekondigd als "one last question". Overigens was ook de vraagsteller allerminst duidelijk met zijn vraag in Chino-Engels. Ze kon na meerdere luisterbeurten gereconstrueerd worden als zijnde: "Herinner je dat je zei dat je zou stoppen als je ranking op de ATP-lijst tot een bepaald niveau zou zakken. Hoe ver ben je daar nu vanaf? En over stoppen gesproken, wie zal het eerst met pensioen gaan? Jij of Federer?"

Bekijk het YouTube fragment hieronder en u zal begrip opbrengen voor Roddick. Het enige woord dat hij begreep uit de vraag was wellicht "retire".

Meer sportnieuws