Zoo investeert 70 miljoen in complete vernieuwing

Zoo investeert 70 miljoen in complete vernieuwing

Zoo investeert 70 miljoen in complete vernieuwing

Print
Antwerpen - De Zoo staat voor de grootste vernieuwingsoperatie in zijn 168-jarig bestaan. Dat zegt directeur Dries Herpoelaert in een exclusief interview met uw krant.

“Wij gaan de komende jaren geschiedenis schrijven.” Dat maakt de directeur van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen uitgerekend op Werelddierendag bekend.

“We gaan de Zoo compleet verbouwen. Ons Masterplan 2020 bevat tientallen projecten: een nieuw zeehondenverblijf, het aquarium, de moerasbiotoop, het mensapengebouw, een nieuw restaurant, een plein aan onze ingang... Te veel om op te noemen”, aldus Herpoelaert.

Tegen 2020 wordt voor deze operatie 70 miljoen euro geïnvesteerd, bovenop de 57,2 miljoen die de Vlaamse regering al heeft gereserveerd voor de ingrijpende renovatie van de Koningin Elisabethzaal.

Naast de investering in nieuwe infrastructuur wordt ook de werkwijze veranderd. Herpoelaert: “We gaan pionieren met een nieuwe mix van recreatie, educatie en conservatie die ons uniek moet maken in de wereld. En onder meer via virtuele marketing willen we het aantal waardevolle contacten met onze klanten verdubbelen.”

LM, BL

Foto Photo News

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio