"Moeten er eerst slachtoffers vallen ?"

Moeten er eerst slachtoffers vallen ?

"Moeten er eerst slachtoffers vallen ?"

Print
Schilde - De bewoners van de Waterlaatstraat trekken aan de alarmbel. Hun straat krijgt heel wat sluipverkeer te slikken, dat de snelheidsregels dan ook nog eens aan zijn laars lapt. Volgens de buurtbewoners is het maar een kwestie van tijd vooraleer er slachtoffers vallen. Sommige bestuurders beschouwen het voetpad zelfs als deel van de rijweg en dat baart de mensen zorgen.
Buurtbewoner Kurt Hendrickx legt de situatie uit: "In de straat geldt halfmaandelijks beurtelings parkeren. Aangezien de weg dan eigenlijk te smal is om twee voertuigen vlot te laten kruisen, zijn er hier al tientallen spiegels gesneuveld en rijden ze gewoon over het voetpad aan de kant waar niet geparkeerd wordt. Het kan toch niet dat er eerst iets ernstigs moet gebeuren voordat er maatregelen genomen worden."

Jonge straat

Een andere bewoner, Stijn Bombeke, werd bijna van zijn sokken gereden toen hij zijn voordeur open deed en buiten wou stappen. "Wij hebben hier geen voortuinen, dus onze voordeur komt rechtstreeks op het voetpad uit", vertelt hij. "Na die keer heb ik een versleten tuinstoel en een oude fiets aan mijn voorgevel gezet. Dit lijkt de bestuurders tot wat voorzichtigheid aan te manen. Waarom plaatst men geen paaltjes op het voetpad zoals in de Schoolstraat ?"

An Haest wijst erop dat de straat aan het verjongen is. "Deze straat is een van de weinige straten in de gemeente waar jonge gezinnen nog een huis kunnen kopen", stelt ze. "In deze relatief korte straat wonen er ondertussen al meer dan veertig kinderen. Daarom hebben we tijdens de zomervakantie een speelstraat aangevraagd. Zelfs dan zijn er nog mensen die zich daar niets van aantrekken en er gewoon door rijden."

Probleem erkend

De buurtbewoners vragen dat het gemeentebestuur actie onderneemt en doorgaand verkeer ontmoedigt om hun straat te gebruiken. Schepen van Mobiliteit Steven Dietvorst (CD&V) erkent alvast het probleem. "De Waterlaatstraat moet te veel verkeer slikken dat er eigenlijk niet thuis hoort." Hij wil binnenkort met de buurtbewoners samen zitten om te bespreken welke maatregelen er kunnen genomen worden. SeRu
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio