Chinezen villen levende wasbeerhonden voor pels in Uggs

De dierenrechtenorganisatie The Human Society International heeft ontdekt dat wasbeerhondenpels wordt gebruikt in Uggs - de populaire schapenwollenlaarzen. De wasbeerpels is afkomstig van China waar op grote schaal levende wasbeerhonden worden gevild voor hun pels.

ghouben

Een Zwitserse dierenwelzijnorganisatie heeft twee jaar geleden beelden van deze gruwelijke Chinese praktijk op YouTube gezet. Het gaat om ronduit weerzinwekkende beelden waarop te zien is hoe de wasbeerhonden spartelen terwijl ze levend gevild worden en als ze ontdaan zijn van hun pels langzaam sterven. De Chinezen zijn wel zo vriendelijk de honden eerst half verdoofd te kloppen om ze beter handelbaar te maken.

The Human Society International heeft verschillende stalen van kledij onderzocht op het gebruik van pelsen. Onder hen ook verschillende fabrikanten van de bekende Ugg-laarzen. Volgens de organisatie wordt de wasbeerhondenpels verkocht als schapenwol. Ze wil dat de Australische regering meer gerichte controles uitvoert en de invoer ervan verbiedt. Maar Australië maakt hier geen prioriteit van.

Volgens de producent Ugg Australia, die zelf zegt enkel Australische schapenwol te gebruiken, zijn er 30 tot 40 andere fabrikanten die wel de naam Ugg gebruiken maar in feite werken met pelsen waarvan de herkomst niet duidelijk is.

Australië voerde in 2004 een verbod in op de invoer van katten- en hondenpelsen nadat gelijkaardige beelden waren opgedoken. De autoriteiten willen nu eerste meer informatie over de praktijken met wasbeerhonden vooraleer in te grijpen.

Voor volwassen lezers met een sterke maag: de afgrijselijke beelden (registreren en leeftijdscontrole)

MEER OVER China