Opvangmoeder in Balen weigert kindje van Vlaams Belanger

Opvangmoeder in Balen weigert kindje van Vlaams Belanger

Opvangmoeder in Balen weigert kindje van Vlaams Belanger

Print
Balen - De Landelijke Kinderopvang van de KVLV zit verveeld met de soloslim van een opvangmoeder uit Balen. Die heeft de ouders van Pieterjan Deckers laten weten dat het ukje niet langer welkom is omdat vader Bert bij het Vlaams Belang werkt.

De ouders vinden het ongehoord. De 32-jarige Bert Deckers en zijn vrouw vonden opvang voor hun jongste kindje, de 2,5-jarige Pieterjan, bij een jonge opvangmoeder in Balen.

Deckers is Antwerps provincieraadslid voor Vlaams Belang en werkt op het partijsecretariaat. "Vorige week donderdagavond zei de opvangmoeder ongegeneerd: Ik heb op jullie fiche zien staan dat uw man voor het Vlaams Belang werkt, ik kan daar niet mee leven. Ik zou graag hebben dat Pieterjan niet meer komt". De ouders van de kleine jongen waren erg aangedaan.

De opvangmoeder zelf wil niet reageren en laat dat over aan de koepel van de Landelijke Kinderopvang, waar ze deel van uitmaakt. Die zit geweldig verveeld met de zaak.

Sanctie volgt

"Laat ons duidelijk stellen dat ons standpunt is dat we openstaan voor iédereen en niet discrimineren", klinkt het. "Wat er hier gebeurde, is fout. Een onthaalmoeder mag zoiets niet doen. Er zal een sanctie volgen".

De ouders van Pieterjan hebben inmiddels ook al het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding op de hoogte gebracht. "We zullen hun klacht in alle ernst bekijken", zegt Jozef De Witte, voorzitter van het centrum. Pieterjan heeft ondertussen een andere opvangmoeder gevonden.

(Archiefbeeld Photonews)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio