Kärcher tegen 2014 weg uit Hoogstraten

Print
Hoogstraten - Kärcher is op zoek naar een nieuwe inplantingsplaats voor een trainingscentrum voor zijn verdelers. De vestiging in Hoogstraten sluit.
Afgevaardigd bestuurder Kees Wagtmans windt er geen doekjes om: "Tegen 2014 moet de verhuis rond zijn."

Trainingscentrum

De wereldwijde specialist in reinigingstoestellen wil op een nieuwe site een groot trainingscentrum voor zijn verdelers en eindklanten oprichten. "Dat is nodig om die mensen beter te leren omgaan met de toepassing van de technieken die in de schoonmaakbusiness gangbaar zijn", legt Wagtmans uit.

Hij geeft een voorbeeld: "Een schoonmaakbedrijf moet weten hoe onze toestellen werken en welke reinigingsproducten daarvoor het beste geschikt zijn. En een verdeler willen we bijvoorbeeld trainen in reparatietechnieken."

Goed in het zicht

Kärcher heeft volgens Wagtmans nog een nieuwe inplantingsplaats op het oog. Maar dat het op een publicitair lonende plaats moet zijn, staat vast.

"We zijn nog op zoek naar een stuk bouwgrond. Maar het moet een prominenten plek zijn. Iets waar dagelijks minstens 20.000 auto's voorbijkomen."

De 40 personeelsleden van Kärcher Hoogstraten -vooral verkopers, maar ook enkele administratieve bedienden- verhuizen mee.

"Die verhuis komt er omdat we uit ons jasje zijn gegroeid", zegt Wagtmans. "Wereldwijd hebben we 50 vestigingen in evenveel landen, in België hebben we acht Kärchercentra. Als we die nieuwe plek hebben gevonden, werven we zeker nog personeel aan, net zoals we de afgelopen negen maanden al twintig mensen hebben aangeworven.

Marc HELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio