Auteur geeft voortaan extra info bij e-book

Print
Herentals - Dankzij KnopsPublishing wordt het e-book verrijkt met filmbeelden. Zo kunnen specialisten interviews geven tussen de pagina's van boek. De farma-industrie gaat het baanbrekende idee gebruiken.
Een boek lezen op je computer wordt dankzij het Herentalse internetbedrijf KnopsPublishing heel wat informatiever. Het bedrijf ontwikkelde samen met het jonge Gentse bedrijf RGBscape een combinatie van tekst en bewegende beelden.

"Het e-book wordt op die manier een 'Movie Ebook', of 'MEbook', ligt zaakvoerder Anne Knops toe. Knops is de vrouw achter de bij juristen algemeen bekende sites Mijnwetboek.be en Advocatennet.be.

Privé-les

"In de juridische wereld is onze combinatie van tekst en beelden belangrijk omwille van de snelheid waarmee wetgeving en rechtsregels veranderen", zegt Knops. "De gebruiker krijgt met de lancering van ons MEbook een 'privé les', die wordt gekoppeld aan de juiste pagina in het Ebook."

De innoverende aanpak van het Herentalse bedrijf sprong in het oog van de farmaceutische industrie. Pharma.be, de grootste Belgische vereniging van farmaceutische bedrijven, tekende prompt een samenwerking met KnopsPublishing.

"Pharma.be staat, samen met de leden farmaceutische bedrijven, voor een doorgedreven innovatie in de geneesmiddelenindustrie. Het ligt voor Pharma.be dan ook voor de hand dit boeiend nieuwe medium van Knopspublishing aan te wenden bij onze professionele kennisoverdracht", aldus directeur Leo Neels, in een vroeger leven ooit nog 'big boss' bij VTM.

Direct downloaden

Klanten van Mijnwetboek.be, die zich aanmelden met hun iPad of iPhone, kunnen onmiddelijk het MEbook aankopen en downloaden, terwijl de pc-bezoeker nog de keuze kan maken tussen de aanschaf van een papieren boek, een digitaal boek of een combinatie van beide.

"Kennisoverdracht behoort tot de kernactiviteiten van ons land", legt Anne Knops uit. "De lancering van het MEbook is een volgende stap om die kennisoverdracht efficiënt, gericht en gepersonaliseerd te organiseren tegen een beperkte kost."

Mijnwetboek.be richt zich met deze professionele spitstechnologie tot de juridische, fiscale en financiële markten. "Maar het is duidelijk dat onze aanpak ook erg geschikt is voor andere markten zoals de farmacie, geneeskunde en andere sectoren waarvoor kennisoverdracht zo belangrijk is", besluit Anne Knops.

Bedrijfsfiche

*Activiteiten: professionele uitgever van producten en diensten voor de fiscale, financiële en juridische beroepen.

*Personeelsleden: 4

*Omzet: 500.000 euro

*Ontstaan: eind 2007

*Gegevens: Watervoort, 85 Herentals,www.mijnwetboek.be, www.advocatennet.be * info@mijnwetboek.be, tel. 0475-31.92.67.

Marc HELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio