Ecodroom is een sfeervolle happening rond milieu

Ecodroom is een sfeervolle happening rond milieu

Ecodroom is een sfeervolle happening rond milieu

Print
Deurne - Ecodroom is volgende zondag aan zijn elfde editie toe. Dit jaar staat het "Internationaal Jaar van het Bos" centraal.
Ecodroom is een openluchtbeurs in het Rivierenhof voor mensen die bewuster en groener willen leven. Het is een aangenaam kuieren langs verschillende workshops, proeverijen en infostands over ecologie en verantwoorde voeding. Langsheen de Parkweg kun je ruim 60 kraampjes ontdekken die planten, gewone en zeldzame kruiden of oude en vergeten groenten tonen en verkopen. Afgewisseld met kraampjes die verrassende hapjes, milieuvriendelijke producten, streekproducten of ambachtelijk gemaakte producten aanbieden.

In het kasteel Rivierenhof organiseert de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) enkele workshops. Daarnaast is er een tentoonstelling van de posterreeks "Het bos een levende gemeenschap". De Jeugddienst van Deurne leert dan weer knutselen met hout. En de domeinwachters stellen hun wandeling langs merkwaardige bomen voor. Boomluisteraar Maarten Van Rompaey tenslotte vergast voorbijgangers op verhalen die hij via zijn stethoscoop van de bomen in het park vernam.

Dit alles wordt opgeluisterd met live muziek vanop het Vila Cabral-podium, de kiosk aan het kasteel.

Rivierenhof, zondag 9/10 van 13 tot 17.30 u. Gratis toegang.

Wilfried Defillet
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio