Buurtinformatienetwerk Seefhoek officieel van start

Buurtinformatienetwerk Seefhoek officieel van start

Buurtinformatienetwerk Seefhoek officieel van start

Print
Antwerpen - In de Antwerpse Seefhoekwijk is maandagavond het buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen (BIN-Z) van de zone '2060' officieel ingehuldigd door burgemeester Patrick Janssens, korpschef van de lokale politie Eddy Baelemans en Unizo Stad Antwerpen.

Met de hulp van de politie kunnen handelaars en burgers uit de Handelstraat, de Diepestraat en de Offerandestraat via dit netwerk informatie uitwisselen over verdachte zaken of personen in hun buurt. Het initiatief komt er als gevolg van de steeds vaker escalerende problemen tussen handelaars en drugsdealers in de buurt.

"Dit is geen wondermiddel, maar wel een belangrijk steentje dat we samen kunnen bijdragen aan de veiligheid van de buurt", aldus burgemeester Janssens maandagavond bij de ondertekening van de nodige officiële documenten in café Palace in de Korte Zavelstraat.

Begin augustus raakten nog meer dan 200 winkeliers en drugsdealers met elkaar slaags in de Seefhoekwijk. De handelaars waren het beu dat hun buurt geteisterd werd door drugsproblemen en overwogen zelfs een burgerwacht op te richten. Na bemiddeling van onder meer Unizo kwamen ze echter met de politie en het stadsbestuur overeen om een buurtinformatienetwerk te verkiezen. Zo blijven de interventies in handen van de politie, maar kunnen de handelaars wel op een efficiënte manier de politie en elkaar op de hoogte brengen van incidenten.

Het is het 29ste BIN in Antwerpen, maar wel een van de eerste waar zowel handelaars als bewoners zijn opgenomen. "Het is bovendien uniek door het grote aantal deelnemende ondernemers van Marokkaanse afkomst, nu al meer dan 120", aldus een verheugde Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Stad Antwerpen.

Archiefbeeld Photo News

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio