Amanda Knox in beroep vrijgesproken van moord op kotgenote

Amanda Knox in beroep vrijgesproken van moord op kotgenote

Amanda Knox in beroep vrijgesproken van moord op kotgenote

Print
De Amerikaanse studente Amanda Knox is in beroep vrijgesproken van moord. De Italiaanse rechter vroeg om haar onmiddellijke vrijlating. In 2009 was Knox tot 26 jaar cel veroordeeld voor het aanranden en vermoorden van haar kotgenote.

Slachtoffer Meredith Kercher, een Britse studente, werd in 2007 met tientallen messteken om het leven gebracht in haar studentenkamer in de Italiaanse stad Perugia. Knox was haar huisgenote. Volgens de Italiaanse justitie was de moord het gevolg van een uit de hand gelopen seksspel.

Knox werd veroordeeld en ook haar ex-vriend kreeg twee jaar geleden een celstraf van 25 jaar. De twee gingen in beroep tegen de veroordeling. De DNA-stalen die de politie op de plaats van de moord had teruggevonden bleken besmet en de hoofdgetuige bleek niet betrouwbaar. De rechter in beroep sprak maandag zowel Knox als haar ex-vriend vrij.

Amanda Knox kreeg wel nog een celstraf van drie jaar voor laster en eerroof, omdat ze een cafébaas valselijk had beschuldigd van de moord. Sinds de moord op Kercher in 2007 heeft Knox echter al vier jaar in de cel gezeten. Ze moest dus onmiddellijk vrijgelaten worden.

Knox mocht eerder op de dag het hof van beroep nog toespreken. "Ik verloor een vriendin, op de meest brutale en onverklaarbare wijze. Mijn vertrouwen in de politie werd beschaamd, ik moest het meest oneerlijke lot ondergaan."

Foto Photo News

Nu in het nieuws