Lier zoekt kopers voor Fortuin en kunsthumaniora

Lier zoekt kopers voor Fortuin en kunsthumaniora

Lier zoekt kopers voor Fortuin en kunsthumaniora

Print
Lier - Het schepencollege van Lier heeft beslist om De Fortuin met boot en de kunsthumaniora openbaar te verkopen. De stad hoopt hiermee vier miljoen euro mee te vangen.
Dat de stad beide gebouwen wil verkopen, is al langer bekend. Maar nu is de principebeslissing ook daadwerkelijk door het schepencollege genomen. "We verhuren De Fortuin sinds 1965 als restaurant. Maar je kunt je de vraag stellen of dat tot de kerntaken van een stad behoort. We hopen De Fortuin voor 1,7 miljoen euro te kunnen verkopen. De boot maakt deel uit van de verkoop, het voorliggende terras niet. Dat nemen we op in het openbaar domein.", zegt burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Het Hof van Santhoven, het gebouw waarin tot juni 2010 de Kunsthumaniora huisde, is eveneens eigendom van de stad Lier en wordt ook verkocht. "We hebben voor dit gebouw geen nieuwe bestemming. Het gebouw bevindt zich op de Vismarkt, een erg interessante locatie dus voor bijvoorbeeld een hotel, maar ook kantoren of woongelegenheid behoren tot de mogelijkheden. We hopen dat de verkoop 2,3 miljoen euro opbrengt", vertelt Marleen Vanderpoorten.

"Het is de bedoeling om beide panden nog dit jaar openbaar te kunnen verkopen", stelt burgemeester Vanderpoorten.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio