Turken mogen met bouw van moskee beginnen

Turken mogen met bouw van moskee beginnen

Turken mogen met bouw van moskee beginnen

Print
Lier - De bestendige deputatie van Antwerpen willigt het beroep van Olivier Peeters betreffende de bouw van een moskee in Lier niet in.
De stad Lier reikte eerder dit jaar een stedenbouwkundige vergunning uit aan de Vereniging van Turkse Arbeiders uit Lier (VTAL) voor de bouw van een nieuwe moskee. Niet alle buren zijn blij met die beslissing en uiteraard ook het Vlaams Belang reageerde misnoegd.

Olivier Peeters, plaatselijk VB-voorzitter en toevallig ook buurtbewoner, ging tegen de beslissing van het schepencollege bij de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen in beroep. Peeters argumenteerde dat een "supermoskee annex cultureel centrum" niet in de Donk thuishoort.

Maar de bestendige deputatie volgt Olivier Peeters niet en willigt zijn beroep dus niet in. "Wel worden aan de stedenbouwkundige vergunning enkele strikte voorwaarden gekoppeld, in het bijzonder over de verkeersafwikkeling en het verhogen van de toegankelijkheid. We wachten nu eerst de verdere details van de uitspraak af en stappen dan naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen", laat gemeenteraadslid Jan Mortelmans (Vlaams Belang) weten.

De Raad voor Vergunningsbetwistingen is een onafhankelijk Vlaams administratief rechtscollege. U kunt er beroep aantekenen tegen vergunningsbeslissingen betreffende het afleveren of weigeren van bijvoorbeeld een stedenbouwkundige vergunning. Een beroep indienen bij deze raad heeft geen schorsend effect. Dat betekent dat VTAL met de bouw van haar moskee kan beginnen.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio