Crisisoverleg over studentenoverlast

Crisisoverleg over studentenoverlast

Crisisoverleg over studentenoverlast

Print
Antwerpen - De eerste week van het collegejaar is tumultueus verlopen. Daarom riep burgemeester Janssens een crisisvergadering samen.

Bewoners van de studentenbuurt hebben een zware week achter de rug. De start van het collegejaar in combinatie met het mooie weer heeft voor veel overlast gezorgd. Maandagmiddag kwam een aantal stedelijke diensten samen voor een overleg over de aanpak van de problemen in de Universiteitsbuurt. Concrete maatregelen zijn daar nog niet uitgekomen.

“De bedoeling van het overleg was om een analyse te maken van de eerste week en uit te zoeken of er extra maatregelen nodig zijn voor de toekomst”, zegt Bart Govaert op het kabinet van burgemeester Patrick Janssens (sp.a). Op het overleg waren onder meer de dienst Samen Leven, die over de veiligheid in de stad gaat, en buurtbemiddeling aanwezig.

Het overleg is er gekomen na klachten van buurtbewoners. “We zijn wel wat gewend, maar zo erg als nu is het nog nooit geweest”, zegt een bewoner uit de studentenbuurt. Hij wil niet met zijn naam in de krant, omdat hij bang is voor wraakacties van studenten. “Maandag was de Vekestraat afgesloten door een studentenfeestje, terwijl wij daar niets vanaf wisten. Er was ook harde muziek en heel de nacht door werd er gezongen en geroepen”, vertelt de bewoner. “Dat is de hele week zo doorgegaan. We hebben heel slecht geslapen.”

MF, PVDP

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio