'Benidorm Bastards' maken kans op Emmy Award

Print
'Benidorm Bastards' is genomineerd voor een International Emmy Award in de categorie Beste Comedy. Dat bevestigt de Vlaamse Mediamaatschappij, die het programma in Vlaanderen op tv bracht.

Benidorm Bastards, een productie van Shelter, is een van de meest succesvolle Belgische formats in het buitenland. In het programma nemen enkele bejaarden hun - doorgaans jonge - slachtoffers beet met behulp van verborgen camera.

Niet kansloos

Tim Van Aelst, de bedenker van 'Benidorm Bastards', is bijzonder blij met de nominatie. "Een heel leuke verrassing en ik denk dat we niet kansloos zijn voor de overwinning", zegt Van Aelst.

Het programma werd al aan tientallen buitenlandse zenders verkocht, waaronder het Amerikaanse NBC. In Vlaanderen werd Benidorm Bastards uitgezonden op 2BE en later op vtm.

De uitdagers van de Belgische nominee zijn 'Breaking Up' uit Brazilië, 'Facejacker' uit Groot-Brittannië en 'The Noose' uit Singapore. "Facejacker vind ik zelf een heel goede reeks", zegt Tim Van Aelst. "Het gaat om een zeer goed gemaakte verborgen camerashow. Met de twee andere genomineerden ben ik minder vertrouwd."

De Emmy Awards, elk jaar uitgereikt in de VS, worden beschouwd als het tv-equivalent van de Academy Awards (film) en de Grammy Awards (muziek). De uitreiking vindt plaats op 21 november.

Foto Photo News

MEEST RECENT