Moeder en vriend veroordeeld voor doden kind met dafalgan

Moeder en vriend veroordeeld voor doden kind met dafalgan

Moeder en vriend veroordeeld voor doden kind met dafalgan

Print
Sabrina V. (38) en Johan C. (37) uit Aalst zijn door de Dendermondse strafrechtbank veroordeeld tot twaalf maanden effectieve celstraf en een boete van 275 euro. Ze zijn schuldig bevonden aan de onopzettelijke dood van Sabrina's zoontje van negen maanden. Moeder en vriend hadden de baby een Dafalgan voor volwassenen gegeven omdat die huilde omdat hij tandjes aan het krijgen was. De baby kreeg de pil niet doorgeslikt en stikte.

De feiten speelden zich af op 16 augustus 2006. De kleine Romeck had die dag al flink wat afgehuild omdat hij tandjes aan het krijgen was. Moeder en haar vriend gaven hem daarom een Dafalganpil van 500 mg voor volwassenen. Twee dagen eerder hadden ze dat ook al eens gedaan, maar toen hadden ze de pijnstiller nog geplet en in water opgelost. Deze keer gaven ze de pil gewoon in zijn geheel. Die bleef steken in de keel van de baby.

Moeder Sabrina en haar vriend reden naar de huisarts, maar omdat de toestand van de baby kritiek was, werd de MUG opgetrommeld. Er kon echter geen hulp meer baten en de baby overleed in het ziekenhuis.

Sabrina V. en Johan C. werden gedagvaard voor onopzettelijke doding door gebrek aan voorzorg. Volgens de rechter dragen ze allebei een gelijke verantwoordelijkheid. Beiden daagden niet op tijdens hun proces en werden bij verstek veroordeeld. De vader krijgt een schadevergoeding van 12.500 euro.

Foto Photo News

Nu in het nieuws