Leerlingen Sint-Ursula vullen 4.200 snoepzakjes voor ambtenaren

Print
Wilrijk -

Leerlingen van het Sint-Ursula Instituut vulden maandag op de parking van het Provinciehuis 4.200 zakjes met producten van Wereldwinkel. Die worden in de komende dagen bedeeld aan alle ambtenaren.

Onze provincie mag vanaf 7 oktober als eerste de titel van Fair Trade Provincie dragen.
Dat impliceert de bevestiging van een blijvend engagement om producten van eerlijke handel aan te kopen en te promoten. De titel is het resultaat van een lange en intensieve campagne en het provinciebestuur wil zijn ambtenaren daarvoor belonen.

“Omdat onze school al een drietal jaren goede contacten onderhoudt met Wereldwinkel, zijn wij met plezier ingegaan op de vraag om onze medewerking te verlenen”, vertelt leerkracht Leen Waeghe. “Onder de vlag ‘(H)eerlijk bij de koffie’ klaarden de jongens en meisjes van het beroepsvoorbereidend leerjaar en van de derde klas economie de klus in openlucht, wat leuk meegenomen was bij dit nazomerweer. Het zijn die klassen die ook het wereldwinkeltje in onze school draaiend houden.”

In het zakje dat ze straks toegestopt krijgen, vinden de ambtenaren een biokoek, een blokje nougat, een chocolaatje en een muntje van Wereldwinkel. De Mechelse Tuinbouwschool leverde lekkere appels.

De namiddag was al goed opgeschoten toen alle 4.200 zakjes gevuld waren. De leerlingen, dertien en veertien jaar oud, waren moe maar trots. Ook juf Leen en haar twee collega-leerkrachten. “Als school vinden wij immers het belangrijk dat leerlingen zich belangloos willen inzetten.”

#Sint-Bavostraat, Wilrijk#

Luk Luyte
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio