Tot 170 jobs bedreigd bij Safmarine in Antwerpen

Tot 170 jobs bedreigd bij Safmarine in Antwerpen

Tot 170 jobs bedreigd bij Safmarine in Antwerpen

Print
Antwerpen - De rederij Safmarine gaat een aantal kantoren sluiten. Ook het hoofdkantoor van het bedrijf in Antwerpen hoort daar bij. De hele herstructuering kan leiden tot een verlies van 240 arbeidsplaatsen. Volgens de vakbonden verdwijnen door de sluiting van het Safmarine-hoofdkwartier in Antwerpen 150 tot 170 jobs.

De sluiting maakt deel uit van een plan om de activiteiten van Safmarine samen te voegen met die van het zusterbedrijf Maersk Line. Op die manier wil de maritieme groep besparen.

Op dit moment is Safmarine, naast Maersk Line, nog een volledig onafhankelijke containerrederij met diensten op Afrika, het Midden Oosten en India.

Naast het hoofdkantoor van Safmarine in Antwerpen gaan ook de regionale kantoren in Antwerpen, Shanghai, Dubai, Kaapstad en Mumbai dicht en zullen de ondersteunende activiteiten in Singapore en Kaapstad worden beëindigd.

Ondanks de sluiting van het hoofdkantoor in Antwerpen blijft het merk Safmarine deel uitmaken van het portfolio van Maersk Liner Business.

Als gevolg van de reorganisatie vertrekt ook topman Thomas Dyrbye van Safmarine. Zijn opvolger wordt op korte termijn benoemd.

JVG

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio