Slachtoffers van storm krijgen uitstel betaling sociale bijdragen

Fruittelers die tijdens de storm van midden augustus 2011 schade hebben geleden en in de zwaarst getroffen zone zaten, mogen hun sociale bijdragen later betalen. Dat heeft minister van kmo's en zelfstandigen Sabine Laruelle beslist.

jvangeyte

De maatregel geldt voor de bijdragen voor het derde en vierde kwartaal 2011. De bijdrage voor het derde kwartaal 2011 moet pas worden betaald voor 31 maart 2012 en die voor het vierde kwartaal 2011 voor 30 juni 2012.

Het uitstel geldt niet voor al betaalde bijdragen.

Concreet is de versoepelde betaling van toepassing op elke zelfstandige in hoofdberoep die de aanvraag doet en van wie de fruitteeltonderneming lag in een van de gemeenten die zwaar werden getroffen. Het gaat om Alken, Bilzen, Looz, Diepenbeek, Genk, Gingelom, Halen, Hasselt, Herk-de-Stad, Hoeselt, Kortessem, Maaseik, Neerpelt, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tongeren, Wellen, Zonhoven (alle Limburg), Asse, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Glabbeek, Grimbergen, Huldenberg, Kortenaken, Lennik, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Overijse, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Zoutleeuw (alle Vlaams-Brabant), Geldenaken, Orp-Jauche, Rebecq, Tubeke, Waterloo, Waver (Waals-Brabant) en Namen.

Wie in aanmerking wil komen, moet zijn aanvraag voor 1 november doen bij het sociaal verzekeringsfonds.

JVG

MEER OVER Sabine Laruelle