Halskettingdieven slaan steeds vaker toe in Antwerpen

Halskettingdiefstallen worden stilaan een ware plaag in Antwerpen. Alleen al afgelopen zondag werden op zijn minst vier oudere vrouwen het slachtoffer van halskettingdieven.

jrosquin

Er valt niet naast te kijken. De laatste weken en maanden zijn er in Antwerpen opvallend veel meldingen van halskettingsdiefstallen. Vooral oudere vrouwen vallen ten prooi aan daders die het niet alleen gemunt hebben op handtassen, maar meer en meer ook op halskettingen.

Zondagmorgen rond 10 uur wandelde een 80-jarige dame op de Frankrijklei ter hoogte van de tramhalte aan zaal Elckerlyc. Op een bepaald opgenblik kam een onbekende man op haar toe gestapt. Hij sprak de dame aan en greep onmiddellijk naar de halsketting van het slachtoffer. De dame liet zich niet zomaar doen en verweerde zich. Ook haar dochter kwam tussenbeide. Uiteindelijk kon de verdachte de halsketting toch bemachtigen. Maar hij liet het juweel achter en rende weg in de richting van het Stadspark. Door de schermutseling raakte de dame gewond aan haar onderbeen.

Drie andere overvallen

Rond 14.45 uur werd een 82-jarige dame op de Groenendaallaan op de Luchtbal overvallen door een jongeman die haar halsketting afrukte. Nauwelijks een uur later moest een 78-jarige vrouw het ontgelden toen ze aan het wandelen was in het Middelheimpark. Plots trok een onbekende haar halsketting af. De dader vluchtte in de richting van de Middelheimlaan. Hier nam hij een fiets uit het struikgewas en reed ermee weg.

Om 19 uur ten slotte werd een 70-jarige dame het slachtoffer van een halskettingdief in de Tweemontstraat. De dader rukte haar twee halsketting af en vluchtte weg met de fiets in de richting van de Cortbeemdelei.

Doe zelf een getuigenis

Bent u zelf het slachtoffer geweest van een halskettingsdiefstal en wil u hierover (eventueel anoniem) getuigen in de krant om deze praktijk aan de kaak te stellen, laat onze reporter Dennis Van Damme dan iets weten via e-mail (dvandamme@concentra.be) of telefoon (03.210.05.57).

Archieffoto: Photo News

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio