Safmarine schrapt tot 240 jobs

De rederij Safmarine gaat een aantal kantoren sluiten. Ook het hoofdkantoor van het bedrijf in Antwerpen hoort daar bij. De hele herstructuering kan leiden tot een verlies van 240 arbeidsplaatsen.

jvangeyte

De sluiting maakt deel uit van een plan om de activiteiten van Safmarine samen te voegen met die van het zusterbedrijf Maersk Line. Op die manier wil de maritieme groep besparen.

Op dit moment is Safmarine, naast Maersk Line, nog een volledig onafhankelijke containerrederij met diensten op Afrika, het Midden Oosten en India.

Naast het hoofdkantoor van Safmarine in Antwerpen gaan ook de regionale kantoren in Antwerpen, Shanghai, Dubai, Kaapstad en Mumbai dicht en zullen de ondersteunende activiteiten in Singapore en Kaapstad worden beëindigd.

Ondanks de sluiting van het hoofdkantoor in Antwerpen blijft het merk Safmarine deel uitmaken van het portfolio van Maersk Liner Business.

Als gevolg van de reorganisatie vertrekt ook topman Thomas Dyrbye van Safmarine. Zijn opvolger wordt op korte termijn benoemd.

JVG

Nu in het nieuws