38 maanden cel voor Mechelaar na poging tot doodslag op agent

38 maanden cel voor Mechelaar na poging tot doodslag op agent

38 maanden cel voor Mechelaar na poging tot doodslag op agent

Print
Mechelen - Het Brusselse hof van beroep heeft maandagnamiddag een Mechelse dertiger veroordeeld tot een gevangenisstraf van 38 maanden, waarvan 8 maanden met uitstel, omdat hij een motoragent van de federale wegpolitie bijna van de baan had gereden. Volgens het hof van beroep ging het duidelijk om een poging doodslag, ook al had de verdediging van de Mechelaar steeds het tegendeel beweerd.

Het incident deed zich in maart 2011 voor op de E19 tussen Antwerpen en Brussel. Bij een snelheidscontrole betrapte de federale wegpolitie een Audi A1 die met een snelheid van 180 km/u over de snelweg raasde. Een motoragent ging eerst naast en vervolgens voor de wagen rijden terwijl hij vertraagde om de Audi te doen stoppen.

Onder invloed van drank en drugs

De Audi-bestuurder hield echter zijn snelheid aan en week zelfs uit in de richting van de motoragent. Die moest versnellen en tussen het andere verkeer laveren om aan de Audi te ontsnappen. De wegpiraat verdween in Vilvoorde van de snelweg, maar via de nummerplaat kon de identiteit van de bestuurder achterhaald worden.

Toen bleek dat de man, een Mechelse dertiger, al een rijverbod lopen had, onder invloed van drugs en alcohol achter het stuur zat en cocaïne bij had.

Poging tot doodslag

Volgens het hof van beroep was uit het rijgedrag van de Mechelaar duidelijk op te maken dat hij de bedoeling had gehad de agent van de baan te rijden en was een veroordeling voor poging doodslag op haar plaats.

Archieffoto

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio