Sp.a-voorzitter Tobback vindt vettaks geen goede maatregel

Sp.a-voorzitter Tobback vindt vettaks geen goede maatregel

Sp.a-voorzitter Tobback vindt vettaks geen goede maatregel

Print
Sp.a-voorzitter Bruno Tobback is niet gewonnen voor het idee van een vettaks. "Een vettaks is geen efficiënte maatregel om ongezonde eetgewoontes bij te sturen", zegt hij maandagmiddag. Hij gaat daarmee in tegen de mening van zijn partijgenote Marleen Temmerman.

Denemarken voert een nieuwe taks in op ongezonde voeding. Sommige politici in ons land staan niet afkerig tegenover zo'n maatregel. Zo liet sp.a-senatrice Marleen Temmerman maandagmorgen verstaan dat ze zo'n taks wel wil onderzoeken.

Maar Temmerman wordt niet gevolgd door haar voorzitter Bruno Tobback. "De prijs van een zak chips met enkele eurocenten verhogen is misschien interessant voor de staatskas maar zal het gedrag niet wijzigen. Gezonde voeding moet natuurlijk een permanente zorg zijn, zeker voor de overheid die de financiële kosten draagt van ongezonde eetgewoonten. Maar preventie via een taks is geen goede maatregel", zegt de sp.a-voorzitter.

"Als er bijkomende middelen nodig zijn, laat ons die dan elders halen, bijvoorbeeld bij diegenen die vandaag profiteren van de bankencrisis", besluit Tobback.

Ook N-VA liet al weten tegen de invoering van een vettaks te zijn. Wel pleiten zij voor preventie rond gezond eten.

Lees ook: Marleen Temmerman wil Deense vettaks bestuderen
en ook: N-VA voor preventie in plaats van een vettaks

Foto: Photo News

Nu in het nieuws