Mode

Nagellak-hype goed voor portefeuille

Print

Nagellak-hype goed voor portefeuille

Heb je dringend een hippe look nodig, maar laat je bankrekening geen nieuwe outfit toe? Een potje nagellak zorgt dan voor een luxueuze toets waarvoor je niet te veel geld moet uitgeven.

Tijdens de vorige recessie hadden de Amerikaanse vrouwen 'de lipsticktheorie', een goedkopere manier om je goed in je vel te voelen in vergelijking met de aankoop van nieuwe kleding of een verwendagje bij de schoonheidsspecialist. Nu nagelversieringen steeds populairder worden, vergeten de dames hun lippen te stiften en gaan ze helemaal voor trendy nagellak. De verkoop van nagelproducten steeg het afgelopen jaar met 54 procent terwijl de lipstickverkoop slechts met 14 procent toenam.

Vroeger was rode nagellak voor echte fashionista’s, maar nu breidt het nagelpalet zich verder uit tot felle en opvallende kleuren. Weg met nagelklassiekers als beige of roze, de nieuwe look draait rond speciale effecten zoals prints of kleine nepdiamantjes als versiering. Onlangs verscheen er zelfs magnetische nagellak op de markt, waarvan de ijzerdeeltjes een golfeffect geven als je er een magneet tegen plaatst. "Nagels zijn hét nieuwste accessoire dat elke vrouw betaalbare luxe en een goed gevoel geeft", aldus schoonheidsspecialiste Suzi Weiss-Fischmann.

Foto: Photonews

NIET TE MISSEN