GvA-correspondent Hugo Wilri overleden

GvA-correspondent Hugo Wilri overleden

GvA-correspondent Hugo Wilri overleden

Print
Hoboken - In het ZNA Middelheim is onze correspondent Hugo Wilri donderdag onverwacht overleden. Onze man in Hoboken is 67 jaar geworden.

Hugo Wilri was opgenomen in het ziekenhuis voor een heelkundige ingreep. Toch komt zijn overlijden onverwacht. Hij had nog een aantal verhalen op de plank liggen over ‘zijn’ Hoboken. Ze moesten alleen nog geschreven worden.

Hugo Wilri was moraalfilosoof van opleiding en gaf jarenlang zedenleer aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten in de Cadixstraat op het Eilandje. Dertien jaar geleden ging Hugo Wilri voor onze krant de verslaggeving doen over Hoboken.

Hugo was een zeer gedreven en geengageerde man. Dat was ook in zijn werk als verslaggever te merken. Als humanist probeerde hij de mens centraal te zetten. Met een kwinkslag als het kon, maar altijd met respect voor andermans denken.

Hugo Wilri was een man van vele passies. Een daarvan was de tango. Aan het Kattendijkdok, op de Scheldekaaien of gewoon ergens in een zaaltje. De geboren en getogen Hobokenaar heeft deze week helaas zijn laatste tango gedanst.

Hugo Wilri wordt vrijdag 7 oktober gecremeerd na een plechtigheid in de aula van het crematorium in Wilrijk.

PVDP

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio