Syrisch regime negeert nieuwe Nationale Raad

Syrisch regime negeert nieuwe Nationale Raad

Syrisch regime negeert nieuwe Nationale Raad

Print
Het regime in Damascus heeft blijkbaar beslist om de vereniging van de Syrische oppositie te negeren. De staatsmedia schreven maandag geen letter over de oprichting van de Nationale Raad met alle tegenstanders van het regime van president Bashar al-Assad (foto) daags voordien in Turkije.

In plaats daarvan berichtten ze over een "martelarenbegrafenis" van acht leden van de regeringstroepen, die door "gewapende terroristen" werden gedood. Bovendien meldde het persagentschap Sana dat in de provincie Idlib in de buurt met de Turkse grens automatische wapens en raketwerpers, die het land waren binnengesmokkeld, in beslag genomen zijn.

Oppositie

De vertegenwoordigers van de belangrijkste oppositiegroepen hadden zondag in Istanboel een 140-koppige Nationale Raad gekozen, die zich tot doel heeft gesteld het regime van president Assad ten val te brengen.

Tot de 29 leden van het secretariaat-generaal behoren volgens oppositieleden ook vijf vertegenwoordigers van de Moslimbroederschap, vier Koerden, zes afgevaardigden van het zogenaamde revolutiecomité en vier politici uit het liberale kamp. Ze willen internationale hulp voor de bescherming van Syrische burgers mobiliseren.

Sinds het begin van de protesten tegen Assad midden maart zouden al meer dan 3000 burgers gedood zijn. De afgelopen weken zijn echter vele soldaten gedeserteerd uit protest tegen de gewelddadige aanpak van de burgerbevolking.

Beeld: Photonews

Nu in het nieuws