Parket onderzoekt brandstichting van motor in carport

Print
Stekene - In de Spoorwegwegel gingen zondagmorgen een motor en een auto in de vlammen op. Het aanpalende gebouw bleef gespaard. Het parket vermoedt dat er kwaad opzet in het spel is en start een onderzoek.

In de Spoorwegwegel 4 in Stekene werd in de nacht van zaterdag op zondag tussen 2 en 2.30u een motor- fiets van het merk Yamaha in brand gestoken. Dat is de straat tussen de Bormtestraat en de Nieuwstraat in het centrum van Stekene. Het vuur van de brandende motor sloeg over op de daarnaast geparkeerde auto van het merk Peugeot. Dat voertuig vatte eveneens vuur en werd ernstig beschadigd.

Kwaad opzet

Motor en auto stonden beide geparkeerd in de carport van het aanpalende appartementsgebouw. De carport liep door de brand lichte rookschade op. Het appartement bleef wel gevrijwaard van het vuur, maar het had allemaal veel erger kunnen aflopen.

Het parket van Dendermonde stelde naar aanleidig van deze zwaarwichtige feiten een branddeskundige aan. Er zijn volgens de brandweer immers duidelijke aanwijzingen dat het hier wel degelijk om kwaad opzet gaat. Alles wijst in de richting van een aangestoken brand.

Het is voorlopig in het duister tasten of het gaat om een of meerdere daders en wat de motieven voor de brandstichting zouden kunnen zijn. Het parket van Dendermonde heeft alvast een onderzoek gelast om hierover meer te weten te komen. In de loop van zondag doken nog geen nieuwe gegevens op.

KODE

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio