Tweehonderdtal mensen op witte mars voor verongelukte Amine

Print

Tweehonderdtal mensen op witte mars voor verongelukte Amine

Willebroek - Familie, vrienden en kennissen hebben zondagnamiddag in Willebroek een witte mars gehouden voor de verongelukte Mohamed Amine Rahhali (7). “Wij hopen dat zo gerechtigheid geschiedt voor onze jongen”, zegt mama Samir Abdoun.

De kleine Mohamed Amine kwam vorige week dinsdag aan de Dendermondsesteenweg onder de wielen van zijn schoolbus terecht, vlak bij zijn ouderlijke woonst. De jongen was met de riempjes van zijn rugzak blijven haken tussen de klapdeuren van de bus, en werd verpletterd. Hij was op slag dood en is vrijdag begraven.

Serene optocht

Zondag hebben zo’n tweehonderd mensen nog eens afscheid van hem genomen tijdens een serene optocht naar het centrale plein in de gemeente. “Een witte mars, die we blijven herhalen tot het gerecht zijn werk doet. Volgende week zondag organiseren wij opnieuw een mars van Brussel-Noord, waar de papa van Amine woont, naar Brussel- Zuid. Daar zal er tien keer meer volk zijn”, vertelt de moeder.

"Begeleidster schuldig"

Volgens het parket van Mechelen kan de buschauffeur en de begeleidster niets ten laste worden gelegd. De familie van het slachtoffer denkt daar anders over. Zij ziet de begeleidster als grote schuldige. “Die dame heeft haar werk niet gedaan. Zij draagt 200 procent de verantwoordelijkheid voor de dood van mijn zoontje. De chauffeur is in mijn ogen voor 50 procent verantwoordelijk, want hij moet ook op het verkeer letten en met de bus rijden”, geeft Samira Abdoun aan. Twee weken geleden is ze bevallen van een meisje, Lina heet ze. “Zij is mijn pareltje, maar ik ben mijn juweeltje kwijt.”

Witte ballonnen

De vrouw is van plan om deze week een advocaat aan te spreken om haar te verdedigen. “En als er geen gerechtigheid geschied, zullen wij witte marsen blijven organiseren tot er wel iets gebeurt. Desnoods lopen wij heel Willebroek rond”, zegt Samira Abdoun nog.

Aan het einde van de bijeenkomst was er een ceremonie op de plek waar Mohamed Amine om het leven kwam. Er werden witte ballonnen opgelaten. Door de optocht was de Dendermondsesteenweg zondag tot iets na 16u plaatselijk afgesloten.

Voor de bijeenkomst werden ook eenheden van de federale politie opgetrommeld. Ze hadden discreet postgevat in de buurt.

SVEN VAN HAEZENDONCK

Foto's: Gil Plaquet

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio