Drie gewonden na uit de hand gelopen conflict in Geels gezin

Drie gewonden na uit de hand gelopen conflict in Geels gezin

Drie gewonden na uit de hand gelopen conflict in Geels gezin

Print
Geel - Bij een hevige ruzie tussen een jongeman en de vriend van zijn moeder vielen zaterdagavond in de Patronaatstraat in Geel drie gewonden. De partner was er erg aan toe.

De concrete aanleiding en omstandigheden zijn niet helemaal duidelijk, maar in het appartement van Ilse M. in de Geelse Patronaatstraat kwam het zaterdagavond laat tot een zware ruzie. Die voltrok zich vooral tussen de zoon van de vrouw en haar huidige vriend. De twist ontaardde in een heftige schermutseling, waarbij de zoon zijn tegenstander een of meerdere messteken toebracht. Maar ook de jongeman zelf en zijn moeder liepen in het tumult verwondingen op.

De vriend van Ilse M. was zo ernstig verwond dat hij diezelfde nacht nog in het ziekenhuis geopereerd werd. Maar zijn verwondingen waren niet van die aard dat hij op een of ander moment in levensgevaar verkeerde.

Eerste keer

De politie kwam met verscheidene ploegen ter plaatse en sloot de Patronaatstraat zaterdagavond gedeeltelijk hermetisch af. Het zou de eerste keer geweest zijn dat de ordediensten wegens problemen bij het gezin moesten optreden. “Ik was zelf niet thuis toen de ruzie zich in ons gebouw afspeelde, maar het verraste me echt wel compleet”, vertelt een buurvrouw van de bewoners. “Zoiets verschrikkelijks had je bij hen gewoon niet verwacht.”

Het parket van Turnhout is karig met informatie over de gebeurtenissen. “Het onderzoek is nog volop aan de gang”, zegt parketwoordvoerster Inge Delissen zondagavond. “We hebben nog niet de kans gehad om alle betrokkenen te ondervragen. Daardoor weten we zelf ook nog niet volledig wat er precies gebeurd is. Het is daarom zeker nog te vroeg om er al uitspraken over te doen. Ik kan alleen bevestigen dat alle drie de betrokkenen gewond zijn geraakt, maar dat er niemand overleden is.”

HANS OTTEN, ALEX KESTENS

Foto: Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio