Stad is Lindelei vergeten

Stad is Lindelei vergeten

Stad is Lindelei vergeten

Print
Mortsel - Ondanks het enorme succes van het straatfeest blijft de Lindelei toch met een behoorlijke kater achter. Van de aangekondigde doorbraak rond nieuwe verkeersmaatregelen is er, ondanks eerdere beloftes, niks gekomen.

In juni luidde de Lindelei een zoveelste keer de alarmbel rond de enorme verkeersdruk met bijhorende onveiligheid waaronder de straat al jaren gebukt gaat. Het stadsbestuur, in het bijzonder schepen van Openbare Werken Fons Jespers (CD&V), nam daarbij het engagement op zich om tegen de straatfeesten van de Lindelei, begin oktober, klaarheid te scheppen rond mogelijke ingrepen.

Feest zonder nieuws

“En in september was er ook een vergadering met enkele bewoners, maar daar is het bij gebleven”, zucht Marc Van Noey, stilaan zo’n beetje de woordvoerder voor het protest vanuit de Lindelei. “Iedereen had verwacht dat de schepen afgelopen weekend met nieuws zou langskomen op ons feest. Maar we hebben niemand van het stadsbestuur gezien. En dat is bijzonder jammer. We beleefden prachtige straatfeesten. Ook al werd er bijna uitsluitend over één ding gesproken: de ingrepen die zo nodig zijn om van onze Lindelei weer een leefbare straat te maken. Nog heel spijtig vinden we dat er van de beloofde extra politiecontroles evenmin iets in huis is gekomen. Terwijl het precies steeds erger wordt. Steeds meer verkeer in de ochtend-en avondspits dat veel te snel rijdt.”

Fiets- en wandelpad

Ondertussen kwam er nog een bezorgdheid bij voor tal van bewoners van de Lindelei. Met name de recente opmetingen die gebeurden om het naburige fiets-en wandelpad her aan te leggen. Dat is gelegen achter de tuinen van de Lindelei, op de voormalige spoorwegbedding.

“Zowel richting Eggestraat als richting Grotenhof huren vele mensen daar een stukje tuin, omdat hun tuin vrij klein uitvalt. Wij vinden het goed dat het stadsbestuur het fiets-en wandelpad wil aanpakken. Maar er moet een regeling volgen voor die tuintjes. Vorige week ben ik nog langs geweest bij de technische dienst en daar bevestigden ze dat er vooralsnog geen plannen voor de heraanleg klaar liggen. Daarom vragen we dat de stad die stukjes grond alsnog wil verkopen aan de bewoners”, besluit buurtbewoner Marc Van Noey die meegeeft deze week opnieuw contact te zullen opnemen met het stadsbestuur. Om alzo de gesprekken rond een meer verkeersarme en veiligere Lindelei een nieuw duwtje te geven.

SEPPE SLAETS

Foto: Sarah Van den Elsken

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio