Moody's neemt Dexia in de tang

Moody's neemt Dexia in de tang

Moody's neemt Dexia in de tang

Print
Ratingbureau Moody's dreigt ermee de kredietratings van de drie belangrijkste operationele entiteiten van Dexia, met name de Belgische bank, Dexia Credit Local in Frankrijk en Dexia Banque Internationale uit Luxemburg, te verlagen.

Dat maakte het ratingbureau maandag voor beurs bekend. Het aandeel van Dexia dook ruim 10 procent lager bij opening van de beurs, het zwaarste koersverlies voor een Europese bank op maandag.

Dexia wil niet reageren op de aankondiging. Moody's zou tussen de één en drie maanden de tijd hebben om effectief de kredietscore aan te passen.

Moody's zet de verschillende ratings bij de operationele filialen "on review for downgrade", luidt het letterlijk in een persbericht. Een dreigende ratingverlaging wordt verklaard door "Moody's bezorgdheid over de liquiditeitspositie van Dexia". Het is bekend dat Dexia een hoge financieringsnood heeft, waarbij het geld vooral voor Dexia Credit Local in Frankrijk moet gehaald worden op de kapitaalmarkten. Die werken de jongste weken stroever.

De Belgische en Franse ministers van Financiën plegen vandaag nog overleg over de Belgisch-Franse bank. In juli werd de rating van moedermaatschappij Dexia al verlaagd van A1 naar A3.