Zwaar enkelletsel voor Jelle Vossen

Zwaar enkelletsel voor Jelle Vossen

Zwaar enkelletsel voor Jelle Vossen

Print
Voor Jelle Vossen waren de druiven gisteren wel heel zuur. Nog voordat er een kwart van de wedstrijd tegen Anderlecht verstreken was, zakte De Genkspits na een kopduel door zijn enkel. Hij probeerde nog enkele minuten door te zetten maar dat was boter aan de galg. Een vervanging drong zich op.

Na de wedstrijd huppelde hij al op krukken rond. Het verdict was dan ook zwaar: een zogenaamde enkeldistorsie. Clubdokter Indeherberge: “Vossen is in het verleden (november 2010 in Charleroi, nvdr) al eens door die enkel gegaan. Daarbij werden de ligamenten gescheurd. Op de plaats van het litteken is er nu weer een scheur opgetreden. In principe betekent dat een onbeschikbaarheid van een zestal weken. Maar met Jelle weet je nooit, hij geneest snel.”

De interlands tegen Kazachstan en Duitsland komen hoe dan ook ongelegen. Datzelfde geldt allicht voor Ogunjimi. Die sukkelt met een overbelaste kniepees. Hij zal zich vandaag allicht aanbieden bij de nationale ploeg. “Maar dat wordt een moeilijk verhaal”, aldus nog Indeherberge. “Hij moet rust nemen. Dat kan ook bij de Rode Duivels. Maar dat lijkt me weinig zin hebben.”

Meer voetbalnieuws