Mark Cavendish op weg naar Quick.Step

Mark Cavendish op weg naar Quick.Step

Mark Cavendish op weg naar Quick.Step

Print
Heeft Patrick Lefevere na Zdenek Stybar en Tony Martin straks met Mark Cavendish een derde wereldkampioen op de loonlijst staan? Alles wijst alvast in die richting. Met dank aan Specialized.

Wie wordt de nieuwe werkgever van Mark Cavendish? Na het opdoeken van HTC - Highroad is de vraag al meermaals gesteld maar het antwoord nog steeds niet gegeven. Lange tijd leek Team Sky het enige en voor de hand liggende antwoord te zijn.

"Maar wij zijn sinds kort niet meer zo zeker dat hij volgend jaar bij ons zal rijden", liet een Sky-werknemer tijdens de Tour de Wallonie Picarde optekenen. "Blijkbaar zijn er een paar dingen veranderd sinds het moment dat Cavendish in Kopenhagen wereldkampioen werd."

Materiaalkwestie

Vooral één bepaald thema lijkt ervoor te zorgen dat de afstand tussen Cavendish en Team Sky groot is geworden. De wereldkampioen eist dat hij volgend seizoen op een fiets van Specialized zijn regenboogtrui mag tonen. Sky heeft echter nog een lopend contract met Pinarello en is ook niet zinnens dat contract op te zeggen. Ook Specialized zelf wil niet liever dan dat Cavendish volgend seizoen nog steeds van hun materiaal gebruik maakt.

Lefevere houdt de boot af

En zo komen we bij Omega Pharma - Quick.Step terecht. Het is een publiek geheim dat het team van Lefevere volgend seizoen niet langer op fietsen van Eddy Merckx zal fietsen. Nieuwkomer Tony Martin eiste Specialized en heeft zijn zin gekregen. Toch ontkent Patrick Lefevere dat Cavendish op komst is. "Of Cavendish volgend jaar bij mij in de ploeg fietst? I wish. Maar ik heb dertig renners onder contract", houdt de West-Vlaming de boot af.

Meer sportnieuws