Baby stabiel na val in zwembad

Print
De 10 maanden oude baby Mohamed Ranzi die vrijdagavond in een zwembad getuimeld was aan Bresilstraat in Lanklaar lijkt opnieuw stabiel. De baby was vrijdag in uiterst kritieke toestand afgevoerd, omdat hij veel water in de longetjes gekregen had. Maar de hulpdiensten slaagden er in de baby te reanimeren.

Vrijdagavond werd de ambulance met de baby onder politiebegeleiding naar Gasthuisberg gebracht. Daar werd hij zondag nog steeds in een coma gehouden. Toch leek zijn toestand stabiel. Het parket van Tongeren onderzoekt hoe de jongen in het zwembad terecht kwam. Al wijst wel alles op een tragisch ongeval.

Moeder Ranzi was vrijdagavond alleen thuis met de vier dochtertjes en de tien maanden oude baby. Mohammed was recent beginnen kruipen, en moet buiten het gezichtsveld van de moeder nieuwsgierig de tuin in geslopen zijn. Daar tuimelde hij in het zwembad van het gezin. Toen de moeder naar buiten kwam om haar baby te zoeken, zag ze haar zoontje in het water. Ze kon zelf de kleine baby op het droge krijgen. Daarna sloeg ze meteen alarm bij de hulpdiensten.

Na een half uurtje reanimeren, kreeg het jongetje opnieuw ademhaling.

Nu in het nieuws