Bewakingsbeelden registreren gewelddadige overval op videotheek

Print

Bewakingsbeelden registreren gewelddadige overval op videotheek

Twee gemaskerde mannen hebben een brutale overval gepleegd op videotheek Fun City in de Kerkstraat in Peer. Met een pistool en matrak stormden ze vrijdag even na 23 uur de zaak binnen. Ze bedreigden winkelhulp Bieke Schalley (18) en dwongen haar de geldkistjes mee te geven. “Ze richtten een wapen op me en trokken aan mijn haar.”

“Het leek een eeuwigheid maar op de bewakingsbeelden is te zien dat de twee overvallers slechts een vijftal minuten binnen waren”, vertelt Schalley, die nauwelijks drie weken aan de slag was in de videotheek. “Even na 23 uur was ik vrijdag bezig met afsluiten toen de twee binnengestormd kwamen. Ze droegen een sok over het hoofd. Eentje zwaaide met een pistool, de andere met een matrak.”De bewakingsbeelden tonen dat die laatste overvaller in één beweging over de toonbank sprong, in de richting van het meisje. “De andere kerel was verder gelopen en stond plots achter mij. Ik was dus helemaal ingesloten. Ze bedreigden me, duwden en trokken aan mijn haar. Vanaf dan weet ik het allemaal niet meer precies. Het wapen werd op mij gericht en ik moest op de grond gaan liggen.”

Schalley besloot wijselijk geen weerstand te bieden. “Een deel van het geld had ik hier nog achter de toonbank, dus dat konden ze zo meenemen. De rest was al opgeborgen in de kluis. Onder dwang heb ik die opengemaakt. In totaal zijn ze met drie geldkistjes gaan lopen.”

Schalley stelt dat haar overvallers een onvolwassen indruk nalieten. “Hun manier van doen, doet me vermoeden dat het om jongens gaat van begin 20. Ze spraken goed Nederlands, met een buitenlands accent. Maar achteraf was ik helemaal in shock. Vorige week is een Fun City-videotheek in Leopoldsburg overvallen, vorig jaar in Koersel, en nu leek Peer aan de beurt.”

Nu in het nieuws