Ranzige Obama-kritiek: "Change me. I stink"

Ranzige Obama-kritiek: Change me. I stink

Ranzige Obama-kritiek: "Change me. I stink"

Print
Een president Obama in pampers, met tranen in de ogen die zegt "Ververs me. Ik stink" - in het Engels een geslaagde woordspeling op het veelgebruikte 'change' van de president - zorgt voor controverse in New Orleans. Boosdoener is Timmy Reily die Obama zo afbeeldt op een grote affiche die in zijn tuin staat.

Eind vorige week zijn een zestigtal mensen komen manifesteren, maar Reily houdt voet bij stuk. Een gesprek met de voormalige burgemeester van New Orleans, Ray Nagin, heeft Riley volgens de plaatselijke zender WDSU niet op andere gedachten gebracht. Hij beroept zich op de vrijheid van meningsuiting.

De huilende Obama in luier blijft op de omheining van zijn tuin de straat inkijken. De baby-Obama geeft allerlei excuses - de Arabische lente, de Tea Party... - voor het mislukken van zijn politiek.

Rassenkwestie

Reily zelf betreurt dat het voorval uitgedraaid is op een rassenkwestie, terwijl het voor hem louter om politieke keuzes gaat. Volgens de politie heeft Reily "het recht zijn mening wereldkundig te maken, ook al is het bord beledigend voor sommigen".

Nu in het nieuws