OCMW koopt jeugdhuis ’t Oogpunt

Print
Boortmeerbeek - Het OCMW van Boortmeerbeek koopt de woning aan op de hoek Hanswijkstraat- Pastorijstraat, waarin jeugdhuis ‘t Oogpunt gevestigd is.
Het jeugdhuis gebruikt dat pand al enkele jaren maar dreigde nu zonder lokaal te vallen, omdat de eigenaar het wou verkopen.

De eigenaar had de huurovereenkomst opgezegd, waardoor de toekomst van het jeugdhuis op die locatie erg onzeker werd.

De aankoop wordt gedeeltelijk gefinancierd door de federale overheid omdat de verdieping ook gebruikt wordt als lokaal opvanginitiatief.

Aanvankelijk werd gedacht om het jeugdhuis te verhuizen naar een pand op de hoek van de Kapitein Armand Tobbackstraat.

“Die oplossing werd door de leden van het jeugdhuis positief onthaald,”, zegt voorzitter Pallieter Peeters. “ We konden er beschikken over een groter vergaderlokaal en er was ook een bergruimte. Nadeel was dat we in de nieuwe locatie opnieuw grote kosten moesten doen, terwijl ons huidige jeugdhuis net helemaal opgefrist is. Uiteindelijk ging het niet door. Als we van de gemeente nog ergens een bijlokaaltje mogen gebruiken om spulletjes op te bergen zijn wij met deze oplossing best tevreden.”

Naast het jeugdhuis en gedeeltelijk tegenover het gemeentehuis staat ook de vroegere buurtwinkel Croes te koop. Gemeente en OCMW hebben ook voor dat pand interesse.

Juliaan DELEEBEECK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio