Food

Bladerdeegkoekjes met zalm en graanmosterd met Oostendse saus

Print

Bladerdeegkoekjes met zalm en graanmosterd met Oostendse saus

Ingrediënten:

360 g zalmfilet, 4 kant-en-klare bladerdeegvellen, 1 dl droge witte wijn, 2 dl light room, 2 kleine tomaten, 1 sjalot (heel fijn gesnipperd), 100 g gepelde garnalen, 3 takjes roomse kervel, 4 eetl graanmosterd, 2 eidooiers + 2 eetlepels water, 4 koffiel graanmosterd, peper en zout.

Bereiding:

1 Breng de witte wijn langzaam aan de kook met de light room en de gesnipperde sjalot en laat op een laag vuur zachtjes indikken.

2 Pel de tomaten. Kruis ze in aan de onderzijde en verwijder de kroontjes, dompel ze 10 seconden in kokend water en laat ze dan onmiddellijk ‘schrikken’ in ijskoud water. Pel ze en verwijder de zaadlijsten, snijd in kleine blokjes.

3 Snijd de zalmfilet in kubussen van ongeveer 2,5 cm op 2,5 cm en schik ze van elkaar op een schaal belegd met bakpapier. Vries de zalmkubussen 30 minuten in.

4 Verwarm de oven voor op 180°C.

5 Leg de vellen bladerdeeg open, kruid de zalmkubussen met peper en zout, bestrijk ze met wat graanmosterd en schik ze telkens in het midden van elk bladerdeegvel. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat eidooier en plooi ze overlangs goed dicht om een driehoekje te bekomen. Ga met een vork langs de randen om het bladerdeeg goed af te sluiten en schik de bladerdeegkoekjes op een ovenschaal belegd met bakpapier. Bestrijk de buitenkant met wat eierdooier en bak af in ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

6 Breng de wittewijnsaus op smaak met peper en zout en meng er van het vuur de garnalen en de tomatenblokjes onder. Roer tot slot nog wat fijngesnipperde roomse kervel door de saus en verdeel wat saus over de borden, schik er de bladerdeegkoekjes bij en dien op.

http://www.ambiance.be

NIET TE MISSEN