Sigaretje gaat voor Waalse ambtenaren van de arbeidstijd af

Sigaretje gaat voor Waalse ambtenaren van de arbeidstijd af

Sigaretje gaat voor Waalse ambtenaren van de arbeidstijd af

Print
Ambtenaren van de Waalse administratie die roken, moeten zich voortaan registreren bij het verlaten van het gebouw en bij hun terugkeer. De tijd die ze roken wordt afgetrokken van hun arbeidstijd.

In een brief aan het kader schrijft de algemeen directeur van de administratie - Service public de Wallonie - dat de aanwezigheid van rokende ambtenaren voor de kantoren geen positief imago geeft aan de administratie. De ambtenaren worden dan ook gevraagd te roken in de binnenplaatsen binnen de kantoren of de parkings buiten, maar alleszins "uit het zicht" van voorbijgangers.

Dat schrijft Le Soir maandag. Het niet respecteren van deze maatregel, kan aanleiding geven tot een disciplinaire procedure. Nog volgens de instructies van de algemeen directeur moet het personeel zich registreren bij elk vertrek en aankomst, wat ook de reden is.

De vakbonden spreken van een nieuwe stigmatisering van rokers. Ze willen dat de directie terugkomt op de plannen.

Mag u in uw bedrjif op elk moment gaan roken, naar het toilet gaan en een kop koffie gaan drinken? Of moet u de prikklok gebruiken? Laat het ons hierweten. Vergeet niet uw naam en telefoonnummer te vermelden onder uw reactie.

Nu in het nieuws