An Luyten maakt tv-debuut als sidekick bij Reyers Laat

An Luyten maakt tv-debuut als sidekick bij Reyers Laat

An Luyten maakt tv-debuut als sidekick bij Reyers Laat

Print
Reyers laat start maandag met het tweede seizoen. De Antwerpse An Luyten is voortaan de vaste side-kick van Lieven van Gils. Het is haar vuurdoop op tv.
Aan het concept van de talkshow is weinig veranderd. Alleen is het dj-meisje vervangen door An Luyten. Een onbekende voor een grote publiek, maar met al een mooie staat van dienst bij de VRT. "Een tijd geleden werd beslist om iemand nieuw te introduceren in Reyers laat", zegt Luyten. "Ik werd gecontacteerd om een screentest te komen afleggen. Mijn naam is wellicht ergens ter sprake gekomen op de redactie. Die test viel wel mee, maar ik viel toch bijna van m'n stoel toen me werd gezegd dat ik de job had." An weet heel goed wat haar taak binnen Reyers laat is. "Er zullen vanaf nu ook filmpjes komen waarin ik geregeld zal fungeren. Ik mag ook kleine interviewtjes doen. Tijdens een gesprek aan tafel zijn er altijd nog enkele gasten die even verder op een bankje zitten te wachten. Als zij willen reageren op een interessante stelling of uitspraak, sta ik klaar om hen een microfoon onder de neus te duwen."

Luyten heeft geen schrik voor de gevolgen van haar tv-optredens. "Dat zal best meevallen. We zitten op de late avond bij Canvas. Dat is iets anders dan dat je bij Eén in primetime op het scherm komt. Het zal dus geen te hoge vaart lopen met mijn BV-gehalte. (lacht) Allez, dat hoop ik toch." De Antwerpse is een trouwe medewerker van het Huis van Vertrouwen. "Ik zat vier jaar bij Koppen toen Dirk Tieleman het programma gezicht gaf. Vervolgens heb ik me vijf jaar ingezet voor Karrewiet en nu zit ik twee jaar bij Radio 2 Antwerpen. Die job blijf ik behouden tijdens Reyers Laat.

Tom Vets

Foto: VRT
Nu in het nieuws