Al zeven  bussen bekogeld met stenen in Charleroi

Al zeven bussen bekogeld met stenen in Charleroi

Al zeven bussen bekogeld met stenen in Charleroi

Print
Charleroi is in de ban van kasseiengooiers. Zondag zijn vijf jongeren opgepakt voor het bekogelen van een bus van de vervoersmaatschappij TEC met een kassei. Nog diezelfde avond waren er elders in de stad drie gelijkaardige incidenten. In een van die gevallen ramde de bus daardoor een paal en raakte de chauffeur gewond.

Het kassei-incident met de vijf opgepakten zondagnamiddag was het vierde op een week tijd. Met de drie gevallen van bekogeling zondagavond erbij komt de teller op zeven. Een van de vijf minderjarige opgepakte belhamels zondag is een jongen van 12. Vandaag komen ze voor jeugdrechter. Er vielen bij dat incident geen gewonden.

Een chauffeur van de TEC later die zondag had minder geluk. Omstreeks 21 uur werden in Roux en in Farciennes kasseien gegooid naar bussen. Daarbij sneuvelde telkens een ruit. Enkele minuten later werd opnieuw in Farciennes een bus in het vizier genomen. Het voertuig raakte daarbij van de weg af. De gewonde bestuurder werd naar een ziekenhuis in Gilly overgebracht.

Wat de aanleiding is voor deze 'rage' is niet helemaal duidelijk. Woensdag en vrijdag leidden de incidenten met stenengooiers tot een staking. De politie besliste daarop de bussen te volgen met burgerauto's.

(Archiefbeeld Photonews)

Nu in het nieuws