Bolletjesslikkers met peuter op Brussels Airport

Op Brussels Airport is zaterdag een koppel bolletjesslikkers uit de Dominicaanse Republiek geklist. Ze reisden met een kind van 2,5 jaar om geen argwaan te wekken bij de grenscontrole.

kscherpenberg

De 25-jarige Dominicaan verkeerde even in levensgevaar toen er complicaties optraden bij het verwijderen van de bolletjes met cocaïne uit zijn lichaam. Volgens het Brussels parket is het ongebruikelijk dat drugkoeriers kinderen inzetten tijdens hun transporten.

De 23-jarige vrouw en 25-jarige man arriveerden zaterdagochtend met een vlucht uit de Dominicaanse Republiek. Nadat de politie argwaan rook, werden ze apart genomen. Voor de drugscontrole werden ze overgebracht naar de ziekenboeg van de gevangenis van Sint-Gillis. Daar liep het bijna verkeerd toen de man een van de bolletjes uitkotste en er complicaties optraden. Intussen is zijn situatie stabiel en verkeert hij niet meer in levensgevaar.

Het Brussels parket heeft voor het kind bij hoogdringendheid een jeugdrechter gevorderd. Het paar is zondag aangehouden.

Beeld: PhotoNews