Dode en zwaargewonden na arbeidsongeval station Jette

Bij een arbeidsongeval in het station van Jette zijn donderdagnamiddag één dode en twee zwaargewonden gevallen. Van een vierde slachtoffer is geen sprake, hoewel daar eerder voor gevreesd werd.

pneirinckx

Het ongeval deed zich rond 14.40 uur voor in de onderdoorgang van het station van Jette, waar een aannemer in opdracht van Infrabel werken aan het uitvoeren was. Door een grondverzakking viel een kraan omver tegen de muur van de onderdoorgang. Brokstukken van die muur vielen op verschillende arbeiders.

Eén man is dood van onder het puin gehaald, zo meldt de brandweer. Vermoedelijk was hij op slag dood. Twee van zijn collega's raakten zwaargewond. De hulpdiensten vreesden eerst dat er nog een vierde arbeider onder het puin lag, maar uit de getuigenissen van de andere aanwezigen konden ze opmaken dat dat niet het geval zou zijn.

Door het arbeidsongeval in het treinstation van Jette is donderdagnamiddag de spoorlijn 50, de lijn Jette-Ternat, onderbroken. Dat meldt Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen. Er zijn vier vervangbussen ingelegd die de reizigers tussen beide stations vervoeren. In Ternat kunnen de reizigers overstappen op de trein naar Denderleeuw, in Jette naar de trein naar Brussel Noord. Hoe lang de hinder nog zal duren, is niet duidelijk.

MEER OVER Infrabel