Pol Goossen speelt Driekoningentriptiek

Print
Lier - Pol Goossens brengt in Lier twee voorstellingen van ?Driekoningentriptiek', gebaseerd op een novelle van Felix Timmermans. De opbrengst gaat deels naar een goed doel.
"Het toneelstuk ?En waar de ster bleef stille staan' van de Lierse schrijver Felix Timmermans is al zeker 100.000 keer opgevoerd. Maar de ?Driekoningentriptiek', de novelle waarop ?De Ster' gebaseerd is, is veel minder bekend. Nochtans bevat die ?Driekoningentriptiek' een zeer integere, poëtische tekst waarin geen woord te veel staat", zegt acteur Pol Goossens.

De acteur met Lierse roots maakte van de novelle van Timmermans een toneelstuk. "Ik gebruik de originele teksten en wordt op het podium begeleid door pianiste Gill Masson en haar dochters Charlotte en Camille Beniest. Zij brengen een tiental klassieke stukken", vertelt Goossens.

De voorstellingen in Lier vinden plaats in de Colibrantkapel aan de Deensestraat 6 op woensdag 30 november en vrijdag 2 december om 19.30u. De opbrengst van één voorstelling is ten voordele van de vzw Sint-Pieter. Die bouwt samen met de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting een nieuw tehuis voor andersvaliden in de Irislaan.

De voorstellingen in Lier komen er op initiatief van de Sociëteit van de Schaepshoofden. Toegangskaarten kosten dertien euro.

Reserveren op 0475.55.39.54

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio